Skip to content

Talisker Port Ruighe 45.8% 700ml

3490 ден

Прекрасен сингл малт, истата рецептура на Talisker Skye, но со специфичен финиш во шери буриња, наменет за тие љубители на Малага каск финиш.

Out of stock

Вкус: Моќен тресет-чад со соленост од морска вода, пијалак од свежи остриги, сладост од цитрус. Богата сладост од суво овошје со облаци од чад и силни вкусови на јачмен-слад, загреан и интензивен. На задниот дел од устата е експлозија на пиперка.

Регион на виски: Islay

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 45,8

Состојки: деминерализирана вода, виски од слад, боја: жесток карамел Е 150а. со боја

Информации за производителот: Talisker Distillery, Carbost, IV47 8 SR Isle of Skye, GB

Предупредувања: Ве молиме пијте одговорно

Информации за исхрана: на 100 ml

Енергија 1052 kJ / 254 kcal

Масти 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Протеини 0 гр