Skip to content
Sale!

Bushmills 21YO Single Malt 40% 700ml

11900 ден

Bushmills® 21 годишен сингл малт, врвот на перфекцијата од најстарите буриња Old Bushmills distillery.

Одлежан во Олоросо Шери буриња во цели 21 години претставува еден од најреспектирани 21 годишни малтови во светот.

Out of stock

Регион на виски: Ирска

Волумен на алкохол [% AbV]: 40

Состојки: Подготвена вода за пиење, дестилат со виски, боја на храна за шеќер (E150a) со колорант

Печат на квалитет: Конкурс за светски духови во Сан Франциско 2009 – Сребрена 2008 година – Бронзен меѓународен дух предизвик 2010 година – Бронза

Информации за производителот: The Old Bushmills Distillery Company Ltd, Distillery Road 2, BT57 8XH Bushmills, GB

Предупредувања: Пијте одговорно

Нутриционистички нформации: на 100 ml

Енергија 919 kJ / 222 kcal

Маснотии 0 гр 

Јаглехидрати 0 гр

Шеќер 0 гр 

Протеини 0 гр

Сол 0 гр