Skip to content
Sale!

Lagavulin 16YO 43% 700ml

4990 ден

Многу баран сингл малт со масивен чаден вкус што е типичен за јужниот дел на Ислеј – но исто така нуди сувост што го претвора во навистина интересна драма.

Лагавулин е единечен слад со интензивен вкус, зачадено-сладок со вкус на алги и огромен финиш, одлежан во дабови буриња најмалку шеснаесет години.

Вкус: богата, сушена овошна сладост со облаци од чад и силни, јачменов-слад вкусови, кои се загреваат со интензивен вкус. На задниот дел од устата има експлозија од пиперки чад.

Земја на потекло: Велика Британија

Алкохол по волумен [% AbV]: 43

Состојки: деминерализирана вода, виски од слад, боење: карамела Е 150а со боја

Информации за производителот: Diageo Scotland Limited,Lochside Place 11-12,EH12 9HA Edinburgh,GB

Предупредувања: Пијте одговорно, жените не треба да пијат кога се бремени

Информации за исхрана: на 100 ml

Енергија 919 kJ / 222 kcal

Масти 0 гр

Јаглехидрати 0 гр

Протеини 0 гр